Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, participa, luni, la lansarea agendei politice 2018 - 2024 a partidului Pro Romania.
La eveniment mai sunt prezenti fostul ministru al Finantelor Ioana Petrescu, care a anuntat ca se alatura formatiunii politice in cursul diminetii, fostul deputat Mihai Sturzu, fostul presedinte al CJ Suceava Catalin Nechifor, fostul ministru PSD Mircea Dobre, europarlamentarul social-democrat Daciana Sarbu, fostul presedinte al CJ Galati Eugen Durbaca, oameni de afaceri si diplomati.

''Suntem pentru ideea ca putem sa folosim potentialul din Romania (...) Lucrurile acestea contra cuiva cred ca reprezinta principala frana. (...) Am fost si voi ramane un om politic social democrat de centru stanga. (...) Am invatat un lucru: nu trebuie sa abdici de la ideologia in care ai crescut. O societate nu se va conduce cu ideologii regide. (...) In ultima perioada, in Romania vorbim numai despre trecut. Eu cred ca avem dreptul la acest lux, de a vorbi despre viitor, chiar daca in acest moment nu exista o majoritate. (...) Vreau ca la aceasta echipa sa nu se adauge baronetul, cei care sunt tot timpul la putere. Vorbesc din propriile mele greseli. Vreau sa facem o opozitie, vreau de fiecare data cand criticam o masura politica sa spunem cum o facem noi mai bine.(...) Sunt social democrat dar cred in elite. O societate nu poate sa progreseze scotand in fata mediocritati. Mi-as dori ca in acest proiect sa am alaturi oameni care stiu sa vorbeasca limba romana, engleza, care simt si au curajul de a pune in viata publica lucrurile pe care le-au facut in viata privata'', a spus fostul premier Victor Ponta, liderul formatiunii politice, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.