"Este o declaratie politica ofensiva, pentru a castiga capital politic, dar este absolut justificata de prestatia premierului Dancila. (...). Presedintele Klaus Iohannis cere acum demisia premierului Dancila pentru, inteleg, a fi necorespunzator in functie. Intrebarea se pune daca era mai corespunzator in functie premierul Dancila atunci cand a fost numit de domnul presedinte. Toate datele acestei persoane aratau ca nu are nici cea mai mica legatura cu posibila functie de prim-ministru, niciun fel de experienta de conducere, niciun fel de experienta relationala, atat interna cat si externa, dificultati majore de exprimare, pana la atat greseli grave de limba romana, greseli de logica, pana la incapacitatea de a comunica", a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a mai spus ca presedintele nu poate demite premierului, PSD se va opune, iar Viorica Dancila nu-si va da demisia din functie.

"Nu are cum sa o demita, pentru asta trebuie sa cada Guvernul in Parlament, oricum este majoritate. Presedintele Klaus Iohannis incearca sa mai castige niste capital politic prin aceasta declaratie cu privire la capacitatile doamnei Dancila, dar repet, ele ii erau cunoscute domnului presedinte de la bun inceput", a conchis Cristian Tudor Popescu.