Presedintele in exercitiu al Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu (33 de ani), a castigat, miercuri, un nou mandat la conducerea FRF, inca din primul tur de scrutin. El a fost votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliati prezenti la Adunarea Generala de alegeri desfasurata la Casa Fotbalului.

Principalul sau contracandidat, Ionut Lupescu, component al "generatiei de aur", a obtinut doar 78 dintre voturile presedintilor de cluburi si ai Asociatiilor Judetene. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puscas, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Dragan, fost lector al Scolii Federale de Antrenori, care nu a strans niciun sufragiu.

"Azi ati fost fermi si mandri. La randul meu sunt mandru ca fac parte din aceasta familie. Desi recunosc ca nu a fost un fleac, i-am ciuruit. Va rog ca si la urmatorul vot sa imi sustineti echipa in Comitetul Executiv. Voi fi un presedinte care va face totul pentru unitate. O unitate a oamenilor de bine", a spus Razvan Burleanu imediat dupa numararea voturilor.

La Adunarea Generala au asistat Servet Yardinici, membru in Comitetul Executiv al UEFA si Bjorn Vassallo, directorul asociatiilor nationale din Europa in cadrul FIFA, precum si trei reprezentanti ai Ministerului Tineretului si Sportului, Dacian Stan, Florin Morosan si Cezar Anghel. De asemenea, au fost prezenti antrenorul Mircea Lucescu si fostul fotbalist Cristian Chivu, in calitate de invitati ai candidatului Ionut Lupescu.

Razvan Burleanu conduce Federatia Romana de Fotbal din 5 martie 2014, atunci cand a castigat alegerile pentru presedintie in dauna celorlalti trei candidati: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian si Sorin Raducanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.