In septembrie anul trecut, DJ-ul Astro Labe l-a urmarit pe Abbott circa 250 de metri pe faleza din Hobart, capitala statului Tasmania, dupa care l-a lovit intentionat cu capul in gura.

In ianuarie, Labe, in varsta de 38 de ani, a pledat vinovat in fata unei oficialitati publice din Commonwealth, iar luni a fost condamnat la maximum sase luni de inchisoare, a relatat Australian Associated Press (AAP), cu posibilitatea de a fi eliberat conditionat dupa minimum doua luni. Barbatul risca pana la doi ani de inchisoare pentru atacul pe care magistratul Michael Daly l-a descris drept "neprovocat" si "oportunist", scrie Agerpres.

Dupa incident, Abbott a declarat ca a fost socat. Fostul premier a suferit rani minore, "o buza usor umflata".

La acea vreme, s-a crezut ca atacul a fost motivat de campania stridenta a lui Abbott impotriva casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Insa ulterior, Labe, care se descrie drept anarhist, a spus ca atacul, comis la betie, a fost o consecinta a "urii personale" pe care o simtea fata de Abbott si ca nu a avut nimic de-a face cu dezbaterea pe teama casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.