Un barbat in varsta de 50 de ani din localitatea Cotargaci, comuna Baltati, a fost adus in stare grava la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi dupa ce a lovit cu un ciocan un proiectil ramas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Barbatul a gasit proiectilul pe un camp de la marginea satului, l-a dus acasa, unde a incercat sa il sparga cu ajutorul unui ciocan pentru a-l duce la fier vechi, moment in care s-a produs o deflagratie.

"Pacientul este policontuzionat in urma exploziei unui obuz. Are urme de corp strain metalic la ambele maini, la nivelul ochilor, si arsura de gradul I la nivelul fetei. A fost adus cu un mijloc de transport propriu la Centrul de Primire Urgente de la Spitalul din Targu Frumos, dupa care a fost adus cu o ambulanta la Spitalul Sfantul Spiridon", a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi, potrivit Agerpres.

La fata locului s-au deplasat echipe de pirotehnisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi si se fac verificari la nivelul sectiei din Targu Frumos, sub directa coordonare a sefului acesteia.

"Recomandam tuturor persoanelor care gasesc astfel de dispozitive sa nu le atinga si sa apeleze, de indata, numarul unic de urgenta 112", se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Iasi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.