Barbatul a gasit proiectilul pe un camp de la marginea satului, l-a dus acasa, unde a incercat sa il sparga cu ajutorul unui ciocan pentru a-l duce la fier vechi, moment in care s-a produs o deflagratie.

"Pacientul este policontuzionat in urma exploziei unui obuz. Are urme de corp strain metalic la ambele maini, la nivelul ochilor, si arsura de gradul I la nivelul fetei. A fost adus cu un mijloc de transport propriu la Centrul de Primire Urgente de la Spitalul din Targu Frumos, dupa care a fost adus cu o ambulanta la Spitalul Sfantul Spiridon", a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi, potrivit Agerpres.

La fata locului s-au deplasat echipe de pirotehnisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi si se fac verificari la nivelul sectiei din Targu Frumos, sub directa coordonare a sefului acesteia.

"Recomandam tuturor persoanelor care gasesc astfel de dispozitive sa nu le atinga si sa apeleze, de indata, numarul unic de urgenta 112", se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Iasi.