Liviu Dragnea a declarat, sambata, ca modificarea Codurilor penale urmeaza sa fie realizata pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.

"Trebuie sa le modificam din cel putin din trei motive. Sunt doua directive europene: Directiva 42/2014, Directiva 343/2016, care trebuie sa fie transpuse in legislatie pana in aprilie si - sigur nu o sa ajungem pana atunci - dupa aceea avem un risc de infringement. Al doilea motiv: deciziile Curtii Constitutionale care, ne place sau nu ne place, sunt obligatorii, si deciziile CEDO. Sunt cele trei motive principale pentru care Codurile penale trebuie modificate. Acestea sunt explicatiile, sunt simple si calendarul este pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare", a spus el, intr-o declaratie acordata presei, dupa Congresul extraordinar al PSD, potrivit Agerpres.

El si-a exprimat speranta ca modificarile Codurilor penale se vor realiza in urma unei comunicari "mult mai bune si directe" cu Consiliul Europei si Comisia Europeana.

"Asa cum am spus si anul trecut, pana la finalul sesiunii, legile justitiei sa fie adoptate si au fost adoptate, dar asta nu inseamna ca s-au facut sub presiune. Si la legile justitiei, articole declarate neconstitutionale de Curte vor fi modificate, in raport cu ceea ce a decis Curtea Constitutionala, iar Codurile penale - la fel, cu dezbateri largi. Sper, cu aceeasi implicare - pentru care le multumim - si CSM si asociatiilor de magistrati si cu comunicare mult mai buna si directa cu Consiliul Europei, cu Comisia Europeana, in asa fel incat schimbul de informatii sa fie cel corect", a mai spus el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.