Batranul s-a ales cu arsuri pe aproximativ 60% din suprafata corporala.

Agresorul, Gheorghe Suciu, este cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie, cu referire la tentativa la infractiunea de omor.

Din probatoriul administrat pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat ca: "In seara zilei de 7 martie 2018, in timp ce se afla la domiciliul sau din localitatea Manastirea Humorului, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si al unor conflicte anterioare, inculpatul Suciu Gheorghe a exercitat acte de violenta asupra victimei S.P., tatal sau, cu intentia de a-i suprima viata. Astfel, inculpatul a aruncat asupra tatalui sau, in varsta de 86 de ani, o cantitate de lichid puternic inflamabil, actiune urmata de aprinderea acestuia. Medicii legisti au constatat ca victima a prezentat soc postcombustional instalat ca urmare a arsurilor prin flacara si contact, gr. II, III, IV.(...)

Leziunile s-au putut produce prin flacara si contact cu un lichid (posibil benzina). Aceste leziuni pot necesita in vederea vindecarii un numar de 28-30 zile de ingrijiri medicale daca nu survin complicatii. In opinia medicului legist, leziunile au pus viata victimei in primejdie", potrivit monitorulsv.ro.