O alta problema la care doresc sa ma refer este declansarea Mecanismului european de protectie civila, si ma refer la imunoglobina. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sanatatii, doamna Sorina Pintea, pentru apelarea Mecanismului european de protectie civila, din cauza lipsei de imunoglobina din spitale. (...) Situatia din ultimul an, in care s-a inregistrat o lipsa acuta de pe piata a imunoglobinei va fi in sfarsit finalizata. Cred ca este o situatie pe care putem sa o rezolvam pe termen scurt in ceea ce priveste acest aspect”, a afirmat Viorica Dancila.

Premierul a precizat ca ”demersurile pentru achizitionarea imunoglobinei vor fi realizate de acum de catre CN Unifarm SA, care va acoperi de asemeni si costurile aferente”.

Discontinuitatile in aprovizionarea cu imunoglobina au fost generate de retragerea de pe piata a producatorilor care asigurau 80% din necesar, iar in ciuda efoturilor depuse de Ministerul Sanatatii in anul 2017, inclusiv eliminarea taxei clawback, criza de imunoglobina a continuat”, a incheiat Dancila.