Doua persoane au murit luni in Ecuador dupa ce au cazut din trenul de aterizare al unui avion care a decolat la primele ore ale diminetii de pe aeroportul José Joaquín de Olmedo, al orasului balnear Guayaquil (sur-vestul tarii), relateaza EFE.

Este ceea ce au informat surse ale politei, dupa ce au fost sesizate de autoritatea aeroportuara, care a decis sa inchida pista si sa suspende temporar activitatile aeriene.

Comandantul politiei, Marcelo Tobar, a declarat ca cele doua victime "erau urcate pe trenul de aterizare al unui avion al companiei LAN" si ramane de stabilit, daca "sistemul este cel care le-a expulzat, sau daca s-au aruncat chiar ele dandu-si seama ca realizeaza o ilegalitate", noteaza ziarul El Telégrafo.

Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) a convocat o reuniune a Centrului de Operatiuni de Urgenta a aeroportului cu reprezentanti ai TAGSA, compania care gestioneaza terminalul, pentru a investiga circumstantele cazului, scrie Agerpres.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei locale 09:20 (14:20 GMT), fapt ce a determinat inchiderea aeroportului pana la orele 10:55 (15:55 GMT).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.