Dan Antonescu, expert criminalist, a declarat ca imaginile cu pedofilul din lift nu ar putea fi folosite ca proba, daca s-ar modifica codurile penale

"Doi copii care au fost traumatizati printr-un astfel de gest al unui dezaxat, el ar putea scapa nepedepsit pentru ca legea l-ar putea proteja. Sper ca astfel de modificari sa nu se intample", a precizat el.

In acest caz, expertul a adaugat ca „orice informatie pe care cineva o detine, daca e retinuta, nu are valoare, trebuie comunicata celor care pot folosi informatiile pentru a-l opri pe acest individ de a mai face astfel de gesturi”.

„Politia nu poate face singura totul, are nevoie de ajutor, de informatii”, a subliniat Dan Antonescu.

Omul acesta nu a aparut din neant, traieste undeva, are un mediu, familie, probabil cerc de familie si in anumite momente de ratacire ajunge sa faca ce a facut si ce e filmat. Omul e cunoscut de cineva. E un mare pacat sa nu comunicam - cei care stiu ceva despre el - poate au senzatia ca dau vina pe cineva, care nu e vinovat de ce e acuzat”, a mai spus Dan Antonescu, la Digi24.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.