Batranul se afla pe drumul dintre cantina si dormitoare cand a fost atacat. A reusit sa scape, dar s-a ales cu rani grave la maini si picioare.

Barbatul a fost transportat la Spitalul Orasenesc Horezu, apoi transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea.

Localnicii se plang ca problema cainilor maidanezi persista de foarte mult timp si vorbesc despre aproximativ 80 de animale care stau in jurul Centrului, de unde primesc resturi de mancare.

Oamenii il acuza pe primar ca singura masura pe care a luat-o a fost sa duca animalele 5 km mai departe, dar acestea s-au intors.

Primarul Toma Pestereanu da vina pe Consiliul Judetean Valcea, intrucat maidanezii se afla pe terenul acestei institutii.

"Nu ascund ca este o grava problema in zona aceea, dar vreau sa specific ca patrupedele nu sunt pe terenul nostru. Pamantul este al CJ si al Manastirii Bistrita. Nu avem bani pentru crearea unui serviciu de ecarisaj. Zilele acestea am intrat in procedura de achizitionare a unei pusti cu tranchilizant, in valoare de 160 de milioane lei vechi. Si procedura aceasta este destul de grea pentru ca doar medicul veterinar poate folosi pusca”, a declarat primarul comunei Costesti, Valcea, potrivit Stirileprotv.ro.