Documentul contine 17 pagini, in care sunt prezentate o serie de reguli ce trebuie respectate de orice cetatean al municipiului.

Dupa discutii indelungi, proiectul a fost supus votului, cu unele modificari insa.

De exemplu, buzoienii isi vor putea intinde rufele la vedere, dar doar cei care au apartamente cu vedere in spatele blocurilor, si nu la strada. O alta regula pe care buzoienii vor fi obligati sa o respecte este cea privind batutul covoarelor in fata blocului, de altfel extrem de discutata in sedinta de joi, care in final a ramas neschimbata. Astfel, cei care vor fi prinsi ca-si scutura covoarele langa bloc risca sa fie amendati. Totusi, sanctiunile vor fi progresive, iar cei prinsi pentru prima data ca incalca regulile vor fi iertati.

"Prima data se va face o notificare, iar daca cetatenii vor starui in greseala atunci se va veni si cu amenzi pentru ca trebuie sa civilizam acest oras chiar daca va fi nevoie sa o facem cu forta, daca nu avem incotro. Dar nu putem admite sa scuipi pe strada, sa mancam seminte sau sa aruncam tot felul de gunoaie. Trebuie sa mai stie si de frica, ca daca arunci un gunoi pe strada poti plati si o amenda”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pentru cei care incalca aceste reguli, municipalitatea a stabilit si sanctiuni care pot consta in avertismente sau amenzi intre 500 ;i 1.000 de lei. Cei care le vor aplica vor fi politistii locali, dar si jandarmii.