Un fotomodel in varsta de 14 ani a murit de epuizare dupa ce a defilat 13 ore la o prezentare desfasurata in China. Adolescenta suferea de meningita, iar boala a fost agravata de lipsa somnului. 

Vlada Dziuba isi dorea sa devina supermodel si renuntase la scoala pentru un contract de modelling. Rusoaica a mers la o prezentare de bijuterii in China, dar dupa 13 ore de sedinte foto si defilari, si-a sunat mama si i-a spus ca este epuizata. Imediat dupa convorbire, fata a lesinat si a intrat in coma, iar doua zile mai tarziu s-a stins din viata.

Autopsia a aratat ca tanara suferea de meningita, care a fost agravata de lipsa somnului, astfel ca a murit de septicemie. Organele ei au intrat in colaps, informeaza Digi24.ro.

Parintii nu au bani sa isi aduca fata inapoi in Rusia pentru a o inmormanta. Rusoaica va fi incinerata, iar ramasitele sale vor fi trimise acasa peste o luna. Rusia cere autoritatilor din China sa amane incinerarea pana in momentul in care mama fetei va reusi sa ajunga in China pentru a-si lua ramas bun de la fiica sa.

Agentia de modelling la care era angajata tanara a respins acuzatiile potrivit carora ar fi exploatat-o pe Vlada. Totodata, a negat ca fata ar fi fost supusa unui tratament epuizant.

„M-a sunat si mi-a spus: Mama, sunt atat de obosita. Imi doresc atat de mult sa dorm. Cred ca atunci abia se imbolnavise. Apoi a facut febra mare. Nu am mai dormit si o sunam mereu, o imploram sa mearga la spital”, spune Oksana, mama Vladei.

Zheng Yi, directorul general al agentiei de moda ESEE, a declarat ca tanara a inceput sa se simta rau de pe 24 octombrie, la doar sase zile dupa ce s-a incheiat Saptamana Modei de la Shanghai. De asemenea, a punctat faptul ca Vlada a lucrat opt ore pe zi, asa cum era prevazut in contract.

"Domnisoara Dziuba a lucrat in 16 reprize in timpul sederii sale de doua luni in China si a beneficiat de pauze regulate in timpul activitatii sale"
, a dat asigurari acesta pentru ziarul Global Times.

Citeste si:
Fotomodelul Andre Bîrleanu susține că ar fi fost bătut de...
Protejații lui Alex Velea...

Autoritatile ruse din China nu au oferit o reactie oficiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.