Curtea de Apel Constanta a pronuntat vineri solutia in dosarul in care a fost judecat medicul homeopat Victor Emanuel Bot. Instanta a decis sa admita apelurile formulate de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si de una dintre victimele medicului, respingand totodata apelul formulat de Victor Emanuel Bot, la decizia Judecatoriei Constanta de la inceputul acestui an.

De asemenea, magistratii au decis schimbarea incadrarii juridice a faptelor, din act sexual cu un minor, in viol, in toate cele trei cazuri.

Astfel, medicul homeopat a primit 8,6 ani de inchisoare pentru fapta comisa cu una dintre victime, 7,6 ani de inchisoare pentru fapta comisa cu a doua victima si un an de inchisoare pentru cea de-a treia victima, Victor Emanuel Bot urmand sa execute in final o pedeapsa cu inchisoarea de 11 ani si patru luni.

De asemenea, instanta i-a interzis medicului homeopat sa fie ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, sa-si mai exerseze profesia de medic si sa se apropie de persoanele vatamate si de familiile acestora pe o durata de patru ani dupa executarea pedepsei. Curtea de Apel Constanta a mai hotarat sa fie dedusa din pedeapsa si durata arestului preventiv, din data de 8 iunie 2016 si pana in prezent. De asemenea, Victor Emanuel Bot este obligat sa achite catre una dintre persoanele vatamate suma de 3.500 de euro, reprezentand daune materiale si 10.000 de euro, reprezentand daune morale, in timp ce o alta victima a formulat actiune civila impotriva medicului homeopat, aceasta urmand sa se judece la Judecatoria Constanta. Decizia instantei este definitiva.

Judecatoria Constanta il condamnase pe Victor Emanuel Bot, in luna ianuarie a acestui an, la patru ani si doua luni de inchisoare pentru act sexual cu un minor si corupere sexuala, instanta schimband incadrarea juridica din viol in act sexual cu un minor. Decizia instantei a fost atacata la Curtea de Apel Constanta, atat de medicul homeopat, cat si de procurori si una dintre victime.

A abuzat fetitele care veneau la terapie la cabinetul sau

Victor Emanuel Bot a fost trimis in judecata anul trecut de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta pentru doua infractiuni de viol si una de corupere sexuala, victimele sale avand varste de sapte, 11 si 13 ani.

"Profitand de calitatea sa de medic si abuzand de increderea si influenta sa asupra victimei, a constrans-o pe aceasta sa se supuna unui act sexual oral realizat de inculpat asupra persoanei vatamate, penetrand-o partial in vagin, fara a-i provoca deflorarea”, au precizat procurorii, referindu-se la doua dintre cazuri, iar in cel de-al treilea medicul homeopat "s-a dezbracat si si-a expus organele genitale in fata persoanei vatamate”, au mai spus anchetatorii.

Toate faptele s-au petrecut in cabinetul medicului homeopat, unde victimele se aflau pentru sedinte de reflexoterapie sau consultatie.