Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Campan, a declarat pentru News.ro ca nu numai ca ii cunoaste pe cei trei ortaci surprinsi in subteran la Mina Lupeni in urma surparii tavanului unei galerii, ci ii sunt prieteni apropiati. Doi dintre ei, pentru ca al treilea si-a pierdut viata. Se numea Iulian Codlean si avea 39 de ani. Duminica, ar fi implinit 40 de ani, insa in aceasta zi va fi inmormantat.

Codlean avea trei copii.

Mi-e foarte greu sa vorbesc despre Iulian Codlean. Mi-a fost prieten. Duminica va avea loc inmormantarea. Tot duminica, ar fi implinit 40 de ani. Am facut ceea ce este necesar, si anume sa asiguram lucrurile necesare pentru serviciile funerare. Am facut, de asemenea, demersuri, si am discutat cu sotia sa, aceasta nu are serviciu si i-am oferit un loc de munca. Codlean avea doi copii”, a spus Darius Campean.

Iulian Codlean a fost scos decedat din subteran, dupa mai bine de 12 ore de la momentul prabusirii tavanului unei galerii din Mina Lupeni. Al'i doi mineri au fost raniti, unul dintre ei fiind in stare foarte grava.