Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Parlament, ca nu sustine modificarile propuse de senatorul PNL Daniel Fenechiu la legea anti-fumat, explicand ca nefumatorii si copiii trebuie protejati.

Eu le-am adus aminte colegilor mei si va aduc aminte si dvs. ca aceasta lege a fost deblocata de mine. Dupa ce a fost blocata foarte mult timp, chiar daca unii coelgi nu au fost fericiti, am spus atunci ca este o lege utila, chiar daca este o lege dura, chiar daca o sa fie suparati cei care sunt fumatori ca si mine, trebuie sa ne gandim la doua lucurri importante: la sanatatea copiilor si a celor care nu fumeaza si chiar si la sanatatea noastra, a celor care fumam, ca poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu pagubos. Si le-am spus ca eu nu mi-am schimbat parerea, nu vad de ce trebuie sa modificam legea, in consecinta pozitia mea este foarte clara si anume ca legea trebuie sa ramana nemodificata”, a declarat Liviu Dragnea.

Amendamentele propuse la legea anti-fumat urmeaza sa fie discutate marti de catre comisia de sanatate a Camerei Deputatilor.

Propunerile de modificare au in vedere ca „fumatorii sa se poata constitui in asociatii sau cluburi de fumatori care pot amenaja spatii speciale destinate exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului” sau eliminarea sintagmei ”exclusiv in zona de tranzit a aeroporturilor internationale”, deschizand astfel posibilitatea de amenajare a spatiilor de fumat si in alte spatii natural accesibile publicului, precum baruri sau restaurante.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.