Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a scris pe Facebook, luni dupa-amiaza, un mesaj in care spune ca este multumit de reactia serviciilor edilitare, dupa ce mai multe strazi din oras au fost blocate in urma furtunii de copacii cazuti si si-a exprimat compasiunea pentru decesul celor doua persoane, in urma vijeliei.

Nicolae Robu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca pagubele materiale in urma furtunii de duminica sunt imense.

”Ieri, 17.09.2017, am avut o zi cumplita in orasul nostru. S-au produs pagube materiale imense. In cateva minute, o multime de arbori au fost smulsi din radacini sau retezati de la nivelul solului, de la o multime de altii au fost dislocate ramurile, nenumarate acoperisuri de blocuri, case si alte cladiri au fost luate de vant, unele chiar in integralitatea lor, panouri publicitare au fost distruse, stalpi, semafoare, etc. O multime de strazi au ajuns blocate, iar pentru o vreme, am fost fara curent si chiar fara apa”, spune Robu, care are si un mesaj video pentru timisoreni.

El sustine ca a dat imediat dispozitie ca serviciile Primariei Timisoara sa intervina si chiar s-a declarat multumit de reactia acestora. El a solicitat si sprijin de la Guvern.

Am dat dispozitii imediat sa se intervina de catre toate fortele Primariei: Societatea de Drumuri Municipale, Societatea Horticultura, Aquatim, Colterm, Retim, Ratt, Politia Locala, Grupul Salvo, Directia Edilitara, Directia de Mediu. Desigur, toate aceste structuri au actionat alaturi de ISU, care are rolul de coordonare generala in astfel de circumstante, alaturi de Politia Nationala, Jandarmerie, Enel, Salvare si, desigur, de Prefectura. Si eu consider ca toata lumea si-a facut datoria! Acum, greul a trecut. Pagubele materiale sunt imense, dar, le vom depasi. Cu eforturi proprii, dar, sper eu si cer, si cu ajutorul Guvernului Romaniei”, a spus Robu.

Primarul Timisoarei si-a exprimat compasiunea pentru familiile celor doua victime.

Din pacate, insa, au fost si doua pierderi de vieti omenesti. Iar acestea nu pot fi date de nimeni inapoi! Imi exprim intreaga compasiune pentru familiile indurerate! Este cumplit ce li s-a intamplat! Numai Dumnezeu le poate alina suferinta! Vom continua interventiile remediative. Si va trebui sa pornim o campanie de imunizare a orasului nostru si a noastra, ca locuitori ai lui, daca nu putem una totala, atunci macar una mai buna ca cea cu care am fost prinsi ieri!”, a adaugat edilul.

Citeste si:
Schimbări pentru șoferi: „Amiabila” în caz de accident se va face...
Schimbări pentru șoferi:...

Nicolae Robu a mai spus, in incheiere, ca sustine crearea unui sistem de alertare a populatiei, prin SMS, in cazuri de urgenta.

In urma furtunii de duminica dupa-amiaza, patru oameni din judetul Timis au decedat, intre care doi in Timisoara. Alti 49 de oameni au fost raniti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.