Primul proces din California a fost pierdut de Naruto, insa a avut de castigat in cel de pe 11 septembrie, avand in vedere ca fotograful David J. Slater, cel caruia ii apartinea aparatul, a acceptat sa-i doneze 25% din veniturile pe care le va castiga din fotografiile surprinse de maimuta organizatiilor caritabile care protejeaza macacii cu creasta, relateaza digi24.ro, care citeaza The New York Times.

Scandalul a fost iscat in anul 2015 de PETA, care l-a dat in judecata atat pe fotograf, cat si editura de self-publishing Blurb.

Avocatul organizatiei, David Schwartz, a explicat ca Naruto este obisnuit cu aparetele foto, motiv pentru care in momentul in care si-a zarit reflexia in lentila aparatului a smuls camera si a facut repsetivul selfie. Insa, in 2016, un judectaor federal a emis o hotarare prin care se arata ca protectia drepturilor de autor nu se extinde si asupra animalelor.

Acum, avocatii care reprezinta PETA si pe Slater au solicitat Curtii de Apel a SUA sa respinga aceasta hotarare a instantei.

"PETA si David Slater sunt de acord ca acest caz ridica probleme importante si de ultima ora cu privire la extinderea drepturilor legale pentru animale, un obiectiv pe care ambii il sustin si isi vor continua activitatea pentru a atinge acest obiectiv"
, au sustinut intr-o declaratie comuna, potrivit Independent.