Cristian Delcea, Mihai Voinea, Andrei Craciun, Razvan Ionescu sunt patru jurnalisti care au construit, impreuna, o publicatie noua de video-jurnalism, complet independenta si, spun ei, “onesta, facuta cu pasiune si pusa in serviciul public”

Recorder si-a propus sa devina cea mai importanta platforma de video-jurnalism din Romania, iar reportajele lor, distribuite pana acum doar pe Facebook, au depasit doua milioane de vizualizari.

Pe langa continut video, Recorder va face si reportaje, interviuri, portrete si opinii. “Vom spune povestile simplu, clar si uneori dureros. Asteptati-va la un stil liber si dezinhibat”,

Cine se afla in spatele platformei Recorder

Recorder este detinut, in proportie de 100%, de echipa editoriala formata din cei patru jurnalisti mentionati anterior. “Nu avem patron, nu avem culoare politica, nu servim interesele nimanui. Asa plecam la drum si asa ne dorim sa ramanem”, spun ei, potrivit site-ului Wall-street.ro.

Cu ce se ocupa Recorder

Cei patru tineri vor sa depaseasca paradigma dupa care functioneaza parte din presa romaneasca – redactii prost organizate care consuma mai mult decat produc si care sunt finantate la nesfarsit “de mofturile si de interesele unor patroni”.

Este un model gresit care si-a dovedit nu doar limitele, dar si efectele nocive asupra acestei meserii. Avem convingerea ca o publicatie trebuie sa fie o afacere care functioneaza dupa regulile pietei: produce bani din surse transparente, isi ajusteaza cheltuielile in functie de venituri si plateste salariile unor jurnalisti care isi vad de meserie”.

In baza acestei ratiuni, Recorder pleaca la drum cu o redactie alctatuita din numai patru oameni si cu un buget restrans, format din economiile noastre (deloc impresionante). Acest buget asigura functionarea site-ului pentru urmatoarele 6 luni. Daca site-ul are succes si produce venituri, ne vom extinde redactia si vom produce mai mult continut. Iar scopul final este ca, la finalul celor 6 luni, Recorder sa se autofinanteze si sa mearga mai departe. In acest fel, viitorul acestui site nu depinde de banii unui patron, ci numai de increderea cititorilor nostri si de calitatea materialelor jurnalistice pe care vom reusi sa le producem”, se arata pe site-ul recorder.ro, acolo unde pueti vedea si reportajele produse pana acum.

Citeste si:
„Ce am greșit și ce rămâne valabil”. Recorder a făcut rectificări...
„Ce am greșit și ce rămâne...

Reportajul Recorder din ziua in care Gabriela Firea si-a prezentat bilantul după primul an de mandat


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.