Specialistii sustin ca pisicile pot avea chiar mai mult potential decat cainii atunci cand vine vorba despre cautarea si gasirea persoanelor pierdute, a bombelor sau a drogurilor. De ce? Iata rezultatele unui studiu.

Potrivit unui studiu care propune formarea pisicilor domestice pentru implicarea in operatiuni de salvare, abilitatea pisicilor de a adulmeca mirosuri particulare are un potential foarte mare. Mai mult decat atat, pisicile pot fi superioare cainilor in acest sens, avand in vedere ca genele indica faptul ca au abilitate de diferentiere mai buna a mirosurilor, potrivit descopera.ro.

"Avand in vedere importanta mirosului in perceptia senzoriala, pisicile pot fi antrenate pentru a deosebi o varietate de mirosuri", a declarat Kristyn Vitale Shreve, co-autoarea acestui studiu.

Nu toate pisicile insa pot cauta sau salva: "Asemenea cainilor si oamenilor, pisicile arata variabilitate in comportamentul social si personalitatea lor. Deci, in aceeasi maniera in care nu toti cainii sau oamenii sunt echipati pentru a merge in operatiuni de cautare si salvare, nici pisicile nu sunt", a mai spus Shreve, citata de seeker.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.