Cea mai deprimanta zi din anul 2017 va fi luni, pe 16 ianuarie. "Blue monday", asa cum este numita, este in fiecare an a treia zi de luni din luna ianuarie.

Totusi, aceasta zi nu este deloc aleasa la intamplare, ci in urma unui calcul emipric care are in vedere mai multi factori: conditiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numarul de zile care au trecut dupa Craciun, numarul de zile care au trecut dupa incalcarea obiectivelor trasate pentru noul an si nivelul scazut de motivatie, scrie digi24.ro.

In timp ce exista si foarte multe persoane care incep anul cu optimism si isi fac, in luna ianuarie, planuri pentru restul anului, pentru cei mai multi aceasta este luna cea mai pesimista din an.

Motivele sunt diverse: organismul uman se resimte dupa consumul abuziv de alcool si de ciocolata din luna decembrie, conturile bancare sunt afectate din cauza cumparaturilor de Craciun si a petrecerilor de Revelion, mai sunt multe luni pana cand lumina zilei se va mari (iar ziua va dura mai mult).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.