Oamenii de stiinta au realizat ca apa are capacitatea de a provoca anumite gusturi, in functie de alimentele pe care le consumam inainte. De exemplu, daca mancam ceva acid atunci vom simti un gust dulce atunci cand bem apa; daca se consuma ceva sarat, atunci gustul apei va parea amar, scrie descopera.ro.
Psihologul Linda Bartoshuk a publicat in anii '60- '70 mai multe cercetari care indicau ca in momentul in care cineva mananca sau bea, papilele gustative se adapteaza la acel stimul. De asemenea, daca ulterior se bea apa, celulele sunt stimulate la aceeasi stare ca cea de dinainte.
Astfel, dogma ultimilor zeci de ani a fost ca apa preia gustul alimentului consumat anterior, insa in urma unui studiu initiat de un grup de cercetatori, s-a constatat ca exista anumite parti ale creierului care raspund atunci cand se consuma apa.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
O companie importantă de logistică și transport achiziționează 100 camioane...
Sursa: wall-street.ro
-
10 Mesaje pe care ar trebui să le lipim prin toată casa ca să le vedem cât...
Sursa: kudika.ro