Pangolinul se remarca ca unul dintre cele mai bizare animale de pe Glob, fiind in totalitate acoperit de solzi si avand limba mai lunga decat trupul, informeaza smithsonianmag.com.

Din pacate, aceasta specie este in pericol din pricina traficului de animale, insa, primele masuri deja au fost anuntate, noteaza Associated Press.

In urma unei reuniuni ce a avut loc in Iohannesburg si a reunit 183 de tari, s-a abordat tema animalelor salbatic, stabilindu-se ca este interzis comertul cu pangolin, scrie descopera.ro.

Restrictia a fost anuntata in cadrul CITES (Conventia privind comertul international cu specii salbatice de fauna si flora pe cale de disparitie).

Motivul pentru care acest animal a devenit o atractie pentru braconieri este ca, in Asia, panglionul este folosit in scopuri medicinale. Potrivit cercetatorului John R. Platt, solzii acestuia pot vindeca cancerul si pot ajuta oamenii sa slabeasca.

Astfel, dorinta oamenilor de a consuma carnea si solzii animalului au transformat aceasta specie intr-una pe cale de disparitie. De exemplu, in ultimii 21 de ani, populatia de panglion malaezian a scazut cu pana la 80%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.