Afla ce loc a intrat in Cartea Recordurilor pentru „cea mai mare concentratie de fulgere”, cu o rata anuala de 250 de fulgere pe kilometru patrat.

Uita de zicala "fulgerul nu loveste acelasi loc de doua ori", caci, in Venezuela, Lacul Maracaibo gazduieste mii de fulgere in fiecare ora, noteaza BBC.

Chiar daca Republica Democrata Congo, din Africa Centrala, este cunoscuta drept capitala furtunilor, pe acest lac din Venezuela, care este totodata si cel mai mare din America de Sud, au loc, in anumite perioade ale anului, 28 de fulgere pe minut, adica 1.680 de fulgere pe ora, scrie descopera.ro.

Ce anume genereaza acest fenomen? Avand ca este inconjurat de munti si din pricina soarelui tropical, in timpul zilei, apa din lac se evapora, iar odata cu lasarea noptii se formeaza norii care dezlantuie furtuna.

Fenomenul poarta denumirea de "Beacon of Maracaibo", "lumina de la Catatumbo" sau "furtuna care nu se termina niciodata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.