Uli Emanuele, un italian pasionat de sporturile extreme, si-a filmat propria moarte, in timp ce efectua o cascadorie aeriana, sarind de pe un pisc montan cu un costum de tip ”wingsuit”, in muntii Dolomiti din Elvetia, informeaza independent.co.uk.

Sportivul italian a murit dupa ce a sarit in gol de pe un pisc montan, a pierdut controlul in aer si s-a izbit de stanci, inainte de deschiderea parasutei.

Uli Emanuele, in varsta de 29 de ani, a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a efectuat o cascadorie aeriana spectaculoasa, transmisa pe canalul de pe YouTube al producatorului de camere video GoPro. Cu acea ocazie, el a efectuat un salt cu un costum de tip ”wingsuit” si a reusit sa aterizeze la punct fix, plonjand intr-o pestera cu diametrul de doi metri.

Sportivul italian, care a castigat Campionatul Mondial de Salturi Extreme, organizat in Spania, in 2010, si-a explicat obiectivele, intr-un mesaj publicat pe Facebook: ”Ma concentrez pe gasirea unor locuri spectaculoase, de unde n-am sarit niciodata, si pe gasirea unor noi zone cu trasee de zbor”.

Pe parcursul carierei sale, Uli Emanuele a efectuat peste 60 de salturi cu wingsuit, scrie News.ro.

Dupa decesul sau, produs pe 17 august, reprezentantii World Wingsuit League, au dat publicitatii o declaratie in memoria sportivului italian: ”Suntem intristati sa va anunta ca World Wingsuit League (WWL) a pierdut un alt mare pilot de wingsuit si un om minunat. Uli Emanuele, iti multumim pentru contributia adusa sportului nostru si iti multumim pentru faptul ca ai impartasit lumii intregi talentul tau exceptional. Odihneste-te in pace!”.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.