O echipa de biologi marini a gasit, la 900 de metri adancime, langa coasta californiana, o specie rara de caracatita, de culoare mov, care arata ca desprinsa din desenele animate, informeaza sciencealert.com.

Cefalopodul, Rossia pacifica, se aseamana mai mult cu sepiile decat cu calamarii sau caracatitele, potrivit biologilor. Cunoscuta si drept caracatita ”galusca” sau cu ”coada taiata”, creatura are un corp mai rotund decat sepia si nu are os. Atat Rossia pacifica, cat si calamari au acelasi numar de tentacule – opt cu ventuze si doua tentacule lungi cu care isi captureaza prada.

Rossia pacifica traieste mai mult pe fundul oceanului si se poate ascunde in nisip, producand, totodata, o ”mantie” de mucus si lasandu-si doar ochii neacoperiti, pentru a identifica prada.

Caracatitele Rossia pacifica au fost gasite in Oceanul Pacific de Nord, din Japonia pana in sudul Californiei. Specialistii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute le-au gasit la adancimea de 1.300 de metri, dar si la 300 de metri, informeaza News.ro.

Echipa de pe vasul de cercetare Nautilus a mai gasit o astfel de caracatita in anul 2014.

Vasul de cercetare Nautilus exploreaza oceanul studiind biologie, geologie si arheologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.