In urma descoperirii oamenilor de stiinta de a Universitatea din Buffalo, SUA, persoanele diagnosticate cu afectiuni ale sistemului muscular pot beneficia de o noua sansa.

Dupa ce au expus gena cunoscuta sub denumirea de ,,NANOG" a celule stem imbatranite, cercetatorii au descoperit ca aceasta are capacitatea de a reactiva procesele epuizate pe care le intalneste in cale, restabilind capacitatea elementelor anatomice de a se transforma in celule musculare perfect functionale, scrie iflscience.com.

Astfel atunci cand s-a imbunatatit activitatea genei NANOG in celulele stem mezenchimale imbatranite, s-a constat ca nu numai functiile kinazei, ci si cele ale factorului de transformare au fost restabilite. Avand in vedere ca producerea de actina a fost reluata, celule musculare functionale au incput sa fie din nou create, noteaza descopera.ro.

"Nu numai ca celulele NANOG au capacitatea de a intarzia imbatranirea, ci, in unele cazuri, au potentialul de a inversa acest proces", potrivit declaratiilor lui Stelios Andreadis, intr-un comunicat de presa emis de Universitatea din Buffalo.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.