Pe parcursul acestei veri, oamenii de stiinta din cadrul Centrului pentru Studierea Geohazardelor, Universitatea din Buffalo vor initia o serie de exeperimente in care vor folosi lava pentru a topi roci si a cauza explozii, informeaza popsci.com.

Vulcanologul Ingo Sonder impreuna cu alti specialisti isi propun sa dizolve cateva sute de kilograme de roca pana la sfarsitul acestei toamne.

In cadrul acestui experiment, cercetatorii vor injecta apa in bazalt topit, pentru a face observatii, in diferite conditii, scrie descopera.ro.

"Eruptia vulcanului Eyjafjallajökull a fost foarte puternica datorita prezentei apei. Fenomene de acest gen nu se produc foarte des, insa cand se intampla acest lucru, exista posibilitatea declansarii unui impact puternic. Ca geologi, vrem sa intelegem conditiile in care se produc exploziile. De cata apa ar fi nevoie? De cat timp?", se intreaba Ingo Sonder.

Sursa video: YouTube/ University at Buffalo


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.