Se preconizeaza ca in viitorul apropiat oamenii ar putea coloniza planeta Marte. In ciuda faptului ca am putea lua cu noi resursele necesare, nu ar fi ideal sa putem cultiva legumele acolo?

Oamenii de stiinta din Olanda au anuntat ca au putut obtine patru soiuri de legume si cereale, comestibile, crescute pe un sol asemanator cu cel de pe Marte, scrie descopera.ro.

,,Aceste rezultate remarcabile sunt foarte promitatoare. Este important sa putem testa cat mai multe soiuri, pentru a ne asigura ca urmatoarele colonii de pe Marte vor avea acces la o gama larga de alimente,'' a spus ecologistul Wieger Wamelink, cercetator la Universitatea din Olanda, citat de The Guardian.

Aceste rezultate sunt cu atat mai semnificative cu cat nu s-au descoperit substante sau metale periculoase in compozitia ridichiilor, perelor, secarei si a rosiilor, noteaza iflscience.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.