Intr-un document publicat in Marine Biodiversity Records, cercetatorii au descoperit ca, in mai putin de un an, speciile de peste invadator au colonizat tarmul din sud-estul Ciprului.

''Pana in prezent, in zona Mediteranei au fost observate cateva exemplare ale speciei pestelui-leu (Pterois), fiind discutabila o posibila invazie a speciei, precum cea din tarmul vestic al Atlanticului. In ultima perioada, insa, frecventa speciei a crescut, intr-un an pestele-leu a colonizat aproape toata coasta estica a Ciprului,'' a explicat Demetris Kletou, co-autorul lucrarii, citat de popsci.com.

Invaziile pestilor-leu sunt ingrijoratoare, intrucat acestea devoreaza mai multe tipuri de pesti si crustacee, distrugand lantul trofic. In plus, unele dintre aceste specii au un rol comercial semnificativ. De asemenea, se pot reproduce la un nivel alarmant, fiecare femela din specie poate produce in jur de doua milioane de icre pe an, relateaza descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.