O simpla analiza de sange ar putea scoate la iveala masura in care o persoana risca sa faca infarct in decurs de cinci ani.

Astazi, cadrele medicale se folosesc de informatii precum varsta, sexul, istoricul medical, nivelul de colesterol sau tensiunea arteriala pentru a calcula riscul de dezvoltare a problemelor cu inima in viitor.

Noile teste arata ca nivelul de imunoglobulina protejeaza corpul de atacurile de cord chiar si atunci cand nivelul de colesterol si tensiunea arteriala sunt ridicate, scrie gandul.info.

Astfel, persoanele al caror nivel al imunoglobinei este mare, prezinta un risc cu pana la 58% mai scazut de dezvoltare a bolii arterelor coronare si a atacului de cord si cu pana la 38% mai mic de declansare a unui atac de cord, noteaza descopera.ro

In cadrul studiului au participat peste 1.700 de persoane care prezentau un risc crescut de aparitie a diverselor afectiuni cardiovasculare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.