Oamenii de stiinta spera ca odata cu aceasta descoperire, vor putea, in sfarsit, sa afle care va fi locul in care acesta va fi complet eradicat.

In urma unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Oxford, s-a constat ca virusul HIV ar fi aparut pentru prima oara in zona orasului Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, cu aproximatie in anii '20.

O echipa de experti, condusa de cercetatoarea Nuno Faria, este de parere ca raspandirea inegala, la nivel global, a celor doua ramuri ale virusului (grupa M a virusului HIV-1 si grupa O a virusului HIV-1) se datoreaza mai degraba influentei factorilor ecologici si nu a celor evolutionari, scrie sciencealert.com.

Specialistii au ajuns la aceasta concluzie in urma unei cercetari amanuntile cu privire la genomii-gazda ai virsului HIV, colectati de la 800 de bolnavi originari din Africa Centrala, relateaza descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.