Jurnalistii de la The Guardian scriu despre infiintarea Parcului Natural Vacaresti si transformarile prin care a trecut delta de-a lungul timpului.

"Un segment neterminat de infrastructura urbana abandonat in 1989, Vacaresti a fost recucerit de natura fara vreo interventie umana, devenind astfel unul dintre cele mai diverse ecosisteme din Romania", observa britanicii.

Se atrage atentia asupra faptului ca mai multe locuri din Romania se afla intr-o situatie similara: proiecte marete ordonate de liderul comunist Nicolae Ceausescu, care au ramas neterminate dupa revolutia din 1989, fiind amanate uneori din pricina birocratiei coplesitoare sau din pricina lipsei de interes a investitorilor. In ciuda acestor neajunsuri, Vacaresti s-a regenerat intr-un mod uimitor.

Dupa mai bine de 5 ani de lobby din partea asociatiilor pentru protectia mediului, printre care si "Let`s Do It, Romania!", Guvernul Romaniei, prin Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, astazi s-a luat o decizie istorica: s-a dat avizul de infiintare a Parcului Natural Vacaresti, scrie descopera.ro.

Acest lucru semnifica faptul ca, in sfarsit, zona care adaposteste peste 97 de specii protejate va avea instituit regimul de protectie si de conservare, acesta devenind cel mai mare parc natural urban din Europa, noteaza businessmagazin.ro.

Captura foto: YouTube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.