Potrivit unui studiu filmele pot rezolva problemele ce survin de-a lungul unei relatii si iti pot salva casnicia.

In cadrul studiului, s-au recrutat 174 de cupluri proaspat casatorite pentru a participa in cadrul unuia dintre cele trei ateliere de lucru pentru a consolida abilitatile lor de comunicare. Astfel, primul dintre acestea s-a axat pe acceptare si compasiune, cel de-al doilea a vizat ascultarea, iar cel de-al treilea a fost focalizat pe comediile romantice. In plus, a existat si un al patrulea grup, in cadrul caruia au participat 40 de cupluri, care nu au participat la niciunul dintre atelierele specificate, scrie prevention.com.

Ce au indicat rezultatele? 24% dintre cuplurile care nu au participat la niciun atelier s-au despartit sau au divortat dupa primii 3 ani, comparativ cu 11% dintre cuplurile care au participat la unul dintre cele trei ateliere, inclusiv vizionarea de comedii romantice.

Asadar, cum poate fi vizionarea unui anumit tip de filme benefica pentru terapia de cuplu? Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din Rochester din New York, Ronald Rogge, "vizionarea unui film poate ajuta la prevenirea divortului prin acordare unui timp cuplului de a se concentra pe relatia lor si de ase analiza unul pe celalalt, ajutandu-i sa realizeze ce tip de partener isi doresc sa fie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.