Robotul Emily este o masina-salvamar produsa de Marina Americana si Hydronalix, o companie care produce roboti maritimi, care a salvat deja peste 300 de refugiati langa insula greceasca Lesbos.

Conform Go4it, numele robotului vine de la Emergency Integrated Lifesaving Lanyard. Acesta este rodul colaborarii dintre Marina Americana si Hydronalix, o companie care produce roboti maritimi.

Initial, scopul proiectului a fost dezvoltarea unei drone care sa monitorizeze balenele, dar in timp s-a ajuns la crearea unui robot-salvamar. Robotul este controlat de la distanta si dispune de un sistem cu difuzor si microfon prin intermediul caruia pilotii pot dialoga cu persoanele care sunt salvate.

Emily este si foarte rezistent, fiind realizat din kevlar si materiale folosite in industria aeronautica. De aceea, robotul poate fi aruncat fara probleme dintr-un elicopter, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.