Incredibil 5 Mai 2016 09:32
Atunci cand vorbim, ni se pare ca vocea noastra suna intr-un fel, insa atunci cand ascultam o inregistrare cu noi vorbind, vocea noastra este total diferita fata de cea pe care o stiam inainte, dar pentru aceasta situatie exista o explicatie stiintifica, scrie Gandul.

Motivul acestei diferente este cat se poate de simplu. Atunci cand ne ascultam vocea pe o inregistrare, undele sonore pornesc din difuzor si merg prin aer pana in urechea noastra. In acest moment, ne auzim vocea exact asa cum o percep si ceilalti.

Totusi, noi ne auzim vocea in doua moduri: extern si intern.

In primul caz, auzim sunetul pe care il aud si ceilalti, in timp ce, in a doua situatie, auzim sunetul care vine din vibratiile corzilor noastre vocale si care circula intern, prin capul nostru.

Vibratiile respective rezoneaza in contact cu cutia craniana si, de aceea, se schimba perceptia asupra propriei voci, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.