A durat aproape doi ani pentru Delgado sa afle numele submarinului. Un coleg l-a ajutat sa gaseasca o schema intr-o revista din 1902, care era semnata de Julus H. Kroehl in 1864. Acolo scria ca exista o epava in zona insulei San Telmo si descria aproape exact ce a gasit Delgado ulterior.

Dupa mai multe cercetari, Jim a descoperit ca prima incercare a fost un real succes. Submarinul fusese dus in Panama pentru a colecta perle. In 1869, un articol din New York Times a constatat ca cea mai mare vanatoare de perle a avut aproape 10 tone de stridii si perle, care valorau aproximativ 2.000 de dolari.

La un an dupa ce masinaria a ajuns in Panama, Kroehl a murit din cauza bolii decompresive, pentru ca a condus submarinul. Submarinul era dus catre insula in care a ramas de atunci. Delgado l-a descoperit 130 de ani mai tarziu, relateaza Descopera.

Submarinul Explorator este o submersibila construita intre 1863 si 1866 de Julius H. Kroehl si Ariel Patterson in Brooklyn, New York, pentru Compania de Perle a Pacificului.

Era controlat manual si avea un sistem interconectat cu un compartiment sau o camera de presiune inalta. Problemele cu decompresiunea si pescuitul perlelor au condus la abandonarea submarinului in Panama in 1869, in ciuda planurilor de a ajunge la perlele din Baja California.
Reconstruirea moderna a sistemelor submarinului in ascensiune au inregistrat 0,30 m/s sau o revenire la suprafata in mai putin de doua minute.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.