La sfarsitul saptamanii trecute, specialistii NASA au anuntat ca asamblarea rezervorului celei mai puternice rachete construite pana acum a fost finalizata, informeaza Descopera.

Dispozitivul, denumit "Space Launch System" ("SLS"), a fost proiectat cu scopul de a propulsa naveta spatiala Orion pe parcursul unor misiuni cosmice extrem de complexe.

Unul dintre cele doua rezervoare din care este compus SLS va fi umplut cu oxigen lichid, va avea o inaltime de circa 60 de metri si un diametru de aproximativ 9 metri. Acesta va fi cuplat cu un alt rezervor, incarcat cu hidrogen lichid. Cele doua bazine urmeaza sa fie folosite pentru a alimenta motoarele de tip Rs-25, care propulseaza racheta, potrivit Descopera.

In urma cu cateva zile, in cadrul Michoud Assembly Facility din New Orleans, SUA, a fost definitivata asamblarea rezervorului in care urmeaza sa fie introdus oxigen lichid. In aceeasi locatie, in urma cu mai bine de o luna, au fost finalizate lucrarile de construire a rezervorului destinat alimentarii cu hidrogen lichid, scrie MEDIAFAX.

Agentia Spatiala Americana planuieste sa lanseze nava spatiala Orion pe parcursul anului 2018. Pana atunci, specialistii americani muncesc la imbunatatirea infrastructurii Centrului Spatial Kennedy (Florida), de unde va fi lansat vehiculul propulsat cu ajutorul dispozitivului SLS, conform Descopera.

"Echipa noastra se straduieste din greu sa transforme aceasta locatie si, pana la ora actuala, a facut progrese remarcabile. Ne pregatim sa realizam prima calatorie spre Marte, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, constructia navetei Orion va trebui finalizata pana in anul 2018", a declarat managerul programului de dezvoltare a Centrului Spatial Kennedy, Mike Bolger.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.