Un tratament contraceptiv revolutionar, realizat de o echipa de specialisti din cadrul companiei americane non-profit Parsemus Foundation, denumit "Vasalgel", urmeaza sa fie folosit pe subiecti umani.

Pana acum, substanta a fost utilizata doar pe iepuri masculi, insa s-a dovedit ca, in cazul acestora, efectele sunt valabile pe o perioada de cel putin 12 luni.

Noua inventie are rezultate reversibile, la fel ca si prezervativele, considerate pana acum ca fiind singura metoda de control a fertilizarii, ale carei efecte pot fi intrerupte in mod intentionat. Substanta va fi testata pe oameni in acest an, ea urmand sa fie introdusa pe piata la inceputul lui 2018, potrivit Descopera.

In momentul in care este injectat, hidrogelul blocheaza partial vasele deferente (tubii musculari prin care circula spermatozoizii maturizati), intrerupand fluxul spermei, dar nu si pe cel al urinei. Odata intrerupt acest proces, riscul producerii ejacularii este, practic, eliminat.

In cadrul experimentului realizat recent, oamenii de stiinta americani au administrat celor 12 iepuri masculi folositi doze variate de Vasalgel. Rezultatele studiului au aratat ca 11 dintre ei nu mai aveau spermatozoizi in sperma pe care o ejaculasera. Initial, in cazul celuilalt iepure, au fost detectate urme de celule spermatice, insa acestea au disparut complet dupa ce i-a fost administrata substanta nou-creata in mod constant.

Pe parcursul intregului experiment, cei 12 iepuri nu au fost capabili sa insemineze femelele cu care s-au imperecheat. Pe de alta parte, atunci cand hidrogelul a fost eliminat din organismul lor, animalele si-au recapatat capacitatea de a fertiliza.

In acest an, cercetarile vor fi reluate, insa, de data aceasta, pe subiecti umani. Daca Vasalgel se va dovedi a fi, intr-adevar, o metoda contraceptiva eficienta, ea urmeaza sa fie introdusa pe piata la inceputul anului 2018, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.