Un barbat, martor a deturnarii avionului EgyptAir de marti, s-a fotografiat cu cel care ameninta ca va detona o bomba la bordul avionului.

Ben Innes, un britanic in varsta de 26 de ani din Leeds era unul dintre pasagerii care au fost martorii deturnarii avionului EgyptAir de marti. Reamintim ca Seif Eldin Mustafa, in varsta de 59 de ani, a deturnat marti un zbor intern EgyptAir catre Larnaca, amenintand ca se va detona la bordul avionului cu o falsa centura de explozivi.

Ben a povestit pentru Mirror.co.uk faptul ca a fost pe deplin constient de ceea ce face si ca a profitat de o ocazie care ti se iveste o data-n viata. "Nu stiu de ce am facut acest lucru. Incercam sa raman pozitiv in ciuda situatiei in care ma aflam. M-am gandit ca daca bomba e reala, nu am nimic de pierdut si m-am apropiat de Mustafa, l-am intrebat daca putem sa facem o poza impreuna si el a zis ca da. M-am gandit, de ce nu?"

Seif Eddin Mustafa, retinut pentru 8 zile

Un tribunal din Cipru a dispus miercuri retinerea preventiva pentru o perioada de opt zile a egipteanului relateaza AP online, potrivit MEDIAFAX. Suspectul, pe care autoritatile l-au identificat drept Seif Eddin Mustafa, in varsta de 59 de ani, risca sa fie acuzat, intre altele, de deturnarea unei aeronave, detinere ilegala de explozivi, rapire si amenintari cu comiterea unor violente, a declarat miercuri Andreas Lambrianou, un procuror cipriot.

Deturnarea dramtica de marti s-a incheiat pasnic, odata cu arestarea suspectului de catre politie, dupa ce toti cei 72 de pasageri si membri ai echipajului au fost eliberati de la bordul aeronavei egiptene de tip Airbus A320. "Ce poate sa faca cineva cand nu si-a vazut sotia si copiii de 24 de ani, iar Guvernul egiptean nu-l lasa?", le-a spus suspectul politistilor, a declarat Lambrianou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.