Un nou look in materie de hairstyle, un outfit pe placul tau, un machiaj deosebit, dar si tatuajele se numara printre lucrurile care te fac sa te simti bine. Asadar, stima de sine provine din multe lucruri si vine din interior, independent de ceea ce spun cei din jur. Atunci cand ne simtim bine si suntem increzatoare, increderea reprezinta cel mai important accesoriu pe care o persoana il poate purta.

In ultimele decenii, tatuajele au devenit din ce in ce mai frecvente, mai ales, in randul femeilor. Potrivit rezultatelor unui studiu, 47% dintre femeile sub 35 de ani sunt tatuate, in timp ce doar 4% dintre femeile de 65 de ani au tatuaje, ceea ce arata o crestere rapida a numarului femeilor care opteaza pentru aceasta arta de impodobire a corpului. Pana la urma aste reprezinta tatuajul: o arta si un mesaj de auto-exprimare. In acelasi mod in care se poarta un anumit tip de pantofi care ilustreaza stilul unei persoane, tatuajele reprezinta o extensie a eului nostru.

Potrivit unui articol publicat in Psychology Today, Kirby Farrell explica faptul ca motivele din spatele tatuajelor sunt variate, acestea influentand modul in care ne percepem, augmentand stima de sine. "Ca simbol, tatuajul are putere. Incercarea de a fi mai bun ilustreaza apetitul pentru viata, sentimente mai bune fata de tine si raspuns din partea celorlalti. Se combate anxietatea cu privire la imbatranire si moarte."

Tatuajele atrag adesea atentia, ceea ce poate afecta stima de sine a purtatorului. In principiu, se urmareste ca acesta sa fie cat mai interesant si original, scrie lifehack.org. De asemenea, acesta are de cele mai multe ori o semnificatie aparte, reprezentand poate un moment din viata care se doreste a fi rememorat. Pana la urma tatuajele sunt o expresie personala; acestea nu trebuie facute pentru ceilalti, ci pentru sine.

Un alt studiu efectuat de Univesitatea Texas Tech a lui Jerome Koch, profesor de sociologie, a constatat ca femeile in varsta care au mai multe tatuaje au raportat un nivel mai ridicat al stimei de sine decat orice altcineva.

Un articol in YourTango spune despre tatuaje: "Este abilitarea de a transforma ceva care te doare sau despre care crezi ca este urat (cum ar fi o cicatrice) in arta [...]. Unele persoane decid sa-si faca un tatuaj pentru a-si aminti de o persoana draga care a decedat sau pentru a-si aminti de persoana iubita; astfel tatuajele pot fi o harta a vietii emotionale a unei persoane. Sunt un mecanism de adaptare, ceva ce confera putere".

Citeste si:
China a interzis fotbaliștilor din echipa națională să aibă tatuaje
China a interzis...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.