Vit Jedlicka, de origine ceha, a gasit un teren din Europa despre care sustine ca nu apartine niciunei tari si a fondat acolo Republica Liberland.

Vit Jedlicka, de origine ceha, a gasit un teren din Europa despre care sustine ca nu apartine niciunei tari si a fondat acolo Republica Liberland, autoproclamandu-se presedintele tarii cu o suprafata de 7 km patrati situata langa Dunare, intre Croatia si Serbia, scrie Go4it.

Teritoriul este, de fapt, disputat de guvernele celor doua tari, dar niciunul dintre state nu il detine asa ca era un "no man's land".

Liberland are propriul site, un drapel si o stema, iar limbile oficiale sunt ceha si engleza.

Republica este deja foarte populara pe internet, dupa ce Jedlicka a lansat o campanie pentru a gasi 5.000 de cetateni. Pana acum, peste 160.000 de persoane au depus cereri, pe site-ul Liberland, pentru cetatenie, potrivit Go4it.

Desi tanara, Republica Liberland are deja probleme. Teritoriul sau este revendicat de o alta noua natiune, numita Paraduin. Ramane de vazut si ce vor face Croatia si Serbia in legatura cu acest teritoriu, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.