Cercetatorii de la Universitatea Tufts si de la Scoala de Medicina a Universitatii din Michigan, SUA, au mentionat ca o portiune a noului ADN, descoperita in aproximativ 50 de studii, are o compozitie genetica intacta a unui virus complet, informeaza Descopera.

Deocamdata, nu se stie daca aceasta se poate sau nu diviza, dar, potrivit oamenilor de stiinta, acestea pot afecta oamenii care sunt purtatori.

"Se dovedeste ca am putea fi mai putin umani decat am crezut", este mentionat in raportul publicat in HNGN News.

Rezultatele cercetarii se bazeaza pe analiza a 2.500 de persoane si afirma ca noile fragmente de ADN non-uman au fost lasate de virusii care au infectat prima data stramosii omului, cu sute de mii de ani in urma.

Fragmentele virale au fost identificate prin compararea genelor cu un genom uman de "referinta". Retrovirusurile endogene umane (HERVs) sunt virusurile antice care au reusit sa lase replici gentice identice cu ADN-ul lor in ARN-ul genomului stramosilor nostri, scrie MEDIAFAX.

"Multe studii au incercat sa lege aceste elemente virale endogene de cancer sau de alte boli, dar o dificultate majora este ca nu au fost gasite inca toate dintre ele", a declarat co-autorul studiului Zachary H. Williams, de la Scoala Sackler Tuft.

Un alt co-autor al studiului, Julia Wildschutte, a mentionat ca va trebui analizat un numar mult mai mare de oameni, fiindca multe din aceste elemente interesante pot fi gasite numai la un procent mic de populatie.

"Au fost descoperite 19 fragmente noi de ADN non-uman, lasat de virusii care au infectat stramosii nostri cu sute de mii de ani in urma. O astfel de portiune a noului ADN a fost gasita la aproximativ 50 de persoane dintre cele 2.500 analizate. Aceasta contine o reteta genetica intacta a unui virus", scrie intr-un raport publicat in Phys News.

Autorul principal al studiului este virusologul John Coffin, doctor la Scoala de Medicina de la Universitatea Tufts.

"Acestea arata de parca ar fi capabile sa creeze un virus infectios, fapt care s-ar dovedi extrem de interesant daca s-ar confirma, deoarece ne-ar permite sa studiem o epidemie virala, care a avut loc cu mult timp in urma", a declarat John Coffin.

Citeste si:
10 moduri pentru obținerea unor gene de invidiat, în mai puțin de o...
10 moduri pentru obținerea...

Potrivit lui Coffin, aceasta cercetare ofera informatii importante, necesare pentru intelegerea modului in care retrovirusurile si oamenii au evoluat impreuna, relateaza Descopera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.