Obiectul misterios este cunoscut sub numele de 1991 VG si a fost observat pentru prima data in noiembrie 1991 de catre astronomul James Scotti, de la Universitatea din Arizona, relateaza Descopera.

Astazi, multi teoreticieni ai conspiratiei cred ca acest lucru este o veritabila "sonda extraterestra", care este setata sa zboare in apropierea Pamantului in anul 2017.

Obiectul a creat confuzii astronomilor din cauza rotatiei sale ciudate si longevitatii in spatiul cosmic. Unii considera ca acest lucru este o sectiune a rachetei Apollo 12, dar, potrivit astronomului Scotti, obiectul este probabil altceva, scrie Descopera.

"Am analizat toate sansele ca obiectul sa fie construit de om. Au existat cateva nave spatiale si corpuri de rachete care puteau fi obiectul 1991 VG, dar dupa ce le-am analizat pe toate, am exclus aceasta ipoteza", a declarat astronomul James Scotti.

Parerile sunt impartite. Unii considera ca obiectul straniu este o racheta sovietica secreta din era Space Race (1957-1975).

Este cunoscut faptul ca sovieticii aveau rachete la fel de puternice ca cele americane si exista posibilitatea ca ei sa fi lansat una pe luna, iar dupa aceasta sa ascunda acest fapt fiindca ceva nu a mers conform planului, scrie MEDIAFAX.

Cand a fost observat pentru prima data, obiectul avea 10 metri diametru si se afla la o distanta de aproximativ 451.000 de km fata de Pamant si aproximativ 80.467 de km fata de Luna.

Acesta indica o rata crescuta de rotatii si fluctuatii luminiscente. La acel momoment, un astfel de comportament nu a mai fost observat la un alt asteroid de dimensiuni similare. Orbita obiectului identificat era asemanatoare cu orbita Pamantului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.