Orasul Cormorant din statul Minnesota si-a ales primar un caine.

Chiar daca pare ciudat, nu este prima oara cand in SUA se intampla ca un animal sa fie ales primar al unui oras. Precedentul s-a produs acum cativa ani in Alaska, unde o pisica a fost aleasa primar de onoare al orasului Talkeetna. In 2013 pisica Stubbs, primar de onoare, a supravietuit si unei tentative de asasinat din partea unui caine!

In Minnesota lucrurile au stat un pic altfel, intrucat cainele de rasa Great Pyrenees a castigat alegerile si a primit mandatul de primar pentru un an de zile. Salariul acestuia este reprezentat de mancare gratis pentru caini pe durata mandatului, donata de un magazin local pentru animale, conform HuffingtonPost.com

Dupa aceasta veste, organizatiile care lupta pentru drepturile animalelor au trecut la promovarea cainilor si a pisicilor ca persoane non-umane. Daca va suna cunoscuta aceasta expresie, atunci sigur va aduceti aminte de momentul in care deputatul PSD Remus Cernea a incercat sa clasifice prin lege delfinii ca persoane non-umane.

Vestea alegerii cainelui Duke in postul de primar al orasului din Minnesota a fost primita cu mare entuziasm de catre locuitori, acesta depunand juramantul in fata mai multor localnici care l-au intampinat cu aplauze tumultoase. Intamplarea a avut loc in august, 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.