Danemarca a intrecut Elvetia, ajungand pe locul 1 in topul celor mai fericite tari. Studiul elaborat de cei de la Sustainable Development Solutions Network si Earth Institute Columbia.

In studiul celor de la SDSN Romania ocupa locul 71, fiind intrecuta de tari precum Paraguay, Cipru, Lituania si chiar Republica Moldova. Romania este cu 20 de pozitii in fata vecinului maghiar, acestia aflandu-se abia pe locul 91.

Ucraina, Grecia, Bulgaria se afla printre cele mai nefericite tari, dar ultimul loc este ocupat de Burundi. Autorii spun ca unul dintre cei mai importanti factori in calcularea fericirii este stabilit de PIB-ul si nivelul de coruptie al unei tari. Un alt aspect subliniat de acestia arata ca e important ca un stat sa se concentreze si pe dezvoltarea laturii sociale, intrucat dezvoltarea economica nu poate sustine fericirea tuturor cetatenilor. Acestia precizeaza un exemplu si arata ca SUA s-a imbogatit foarte mult in ultimii 50 de ani, insa indicele fericirii a ramas acelasi. Raportul poate fi accesat aici.

Studiul trage un semnal de alarma asupra faptului ca tarile continua sa se imbogateasca, insa riscul aparitiei inegalitatii este tot mai mare si trendul aratat in acest studiu reliefeaza faptul ca in curand clasa de mijloc s-ar putea sa dispara, in viitor ramanand doar bogatii si saracii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.