Cercetatorii britanici au descoperit ca persoanele care au o greutate peste cea normala prezinta, printre altele, tulburari cognitive, adica persoanele supraponderale au o memorie mai slaba decat cele cu greutate normala, scrie The One.

Astfel, cand IMC-ul (indicele de masa corporala) este sub 18, persoana este considerata slaba, daca este cuprins intre 18,5 si 24,9, greutatea este apreciata ca normala, iar intre 25 si 29,9, atunci este vorba despre persoane supraponderale. Cand indicele de masa corporala depaseste valoarea 30 este vorba de obezitate.

Greutatea excesiva are efect asupra hipocampului, regiunea cervicala stimulata in efortul de memorare. Acest fapt este ingrijorator, deoarece memoria episodica influenteaza comportamentul alimentar si reglarea poftei de mancare. O memorie episodica cu deficiente impinge persoanele supraponderale sau obeze intr-un cerc vicios, facandu-le sa manance mai mult, scrie MEDIAFAX.

Aceasta problema legata de memorie vine in completarea unui sir destul de lung de afectiuni cauzate de obezitate, printre care se numara boli cardiace, diabet sau hipertensiune arteriala, informeaza The One.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.