In 2011, un student a realizat un experiment simplu cu blugii sai. Josh Lee a imbracat aceeasi pereche de blugi timp de 15 luni, fara sa-i spele. Pantalonii au fost apoi curatati, spalati si imbracati. Dupa 13 zile, iar au fost curatati, iar rezultatul este uimitor, relateaza Descopera.

Diferenta dintre cantitatea de bacterii de pe blugii care au fost imbracati mai mult de un an de zile si blugii care au fost imbracati cateva zile era foarte mica, scrie MEDIAFAX.

Si acest fapt se explica in felul urmator: bacteriile traiesc pe hainele noastre atat timp cat le avem pe propriile corpuri. Microbii ajung pe haine de pe corpul celui care le imbraca.

"Asa ca, daca va spalati hainele pentru a scapa de microbi si bacterii, de fapt, nu faceti nimic. Majoritatea acestor bacterii vor reveni atunci cand haina este imbracata din nou", explica protagonistul experimentului.

A fost estimat ca, daca iti speli blugii o data pe luna, vei reduce consumul de apa cu 35% si vei economisi energie electrica cu aproximativ 40%. Fiind spalati o data pe luna, blugii vor rezista mai mult timp, potrivit Descopera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.