Specialistul NASA Philip Lubin a inceput sa lucreze la proiectarea unui vehicul care ii va putea transporta pe astronauti spre Marte in doar trei zile zile, pe baza unui sistem denumit "The Impossible EM Drive", scrie Descopera.

Principala problema cu care se confrunta cercetatorii din domeniul aerospatial, atunci cand vine vorba de explorarea unor noi zone din Univers, este cea a vitezei reduse cu care se pot deplasa navetele cosmice. Specialistul NASA Philip Lubin sustine ca poate rezolva aceasta problema, deoarece a inceput deja sa munceasca la proiectarea unui vehicul, care ii va transporta pe astronauti spre Marte in doar trei zile.

In momentul de fata, navetele spatiale sunt alimentate cu combustibil lichid. Acest sistem nu numai ca face ca vehiculul sa fie mai greu, ci si este mai ineficient, in comparatie cu cel care foloseste acceleratia electromagnetica pentru a fi pus in functiune. "Acceleratia electromagnetica este limitata doar de viteza luminii, in timp ce motoarele functionabile cu substante lichide sunt limitate la reactiile chimice care au loc intre acestea", a declarat Philip Lubin.

Sistemul inventat de cercetatorul american a fost denumit "The Impossible EM Drive" si a starnit atentia lumii stiintifice, pentru faptul ca foloseste acceleratia electromagnetica pentru a fi pus in functiune. Specialistii NASA sustin ca nu isi pot da seama cum functioneaza dispozitivul si nici nu pot dovedi, deocamdata, daca el este rezultatul unui experiment esuat, relateaza Descopera.

Lubin sustine ca poate folosi propulsia cu protoni pentru a transporta astronauti pe Marte. In momentul de fata, aceasta metoda se afla doar la stadiul de teorie, nefiind testata nici macar in laborator. Cu toate acestea, cercetatorul american este de parere ca exista posibilitatea folosirii particulelor de lumina, cu scopul de a pune in miscare vehiculele spatiale, scrie MEDIAFAX.

Conform calculelor realizate de Philip Lubin si de echipa sa de cercetare, cu ajutorul propulsiei cu protoni, o naveta spatiala cu o greutate de circa 100 de kilograme, ar putea ajunge pe Marte in doar trei zile. In cazul in care se va dori punerea in functiune a unui vehicul mai greu (cum este, de exemplu, SLS, racheta care ii va transporta pe primii astronauti spre Marte), timpul de calatorie se va mari considerabil, poate chiar si cu cateva saptamani, citeaza Descopera.

Citeste si:
Patru valori care pot defini companiile viitorului
Patru valori care pot defini...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.