Cofondatorul Microsoft Bill Gates, alaturi de sotia sa, Melinda Gates, anunta, in cea mai recenta editie a scrisorii anuale comune, lansata publicului luni, ca sustin proiecte majore in domeniul energiei si al educatiei, care ar putea schimba viitorul a miliarde de oameni.

In cea mai recenta editie a scrisorii anuale comune, lansata publicului, luni, cunoscutul informatician Bill Gates, alaturi de sotia sa, Melinda Gates, sustin ca planeta are nevoie de "un miracol energetic" si sunt gata sa puna pariu ca acest lucru se va intampla in urmatorii 15 ani.

Cuplul Gates a raspuns in scrisoarea lor anuala mai multor intrebari venite din partea unor liceeni din Kentucky, printre care cea mai sugestiva a fost: "Daca ati avea o superputere, care ar fi aceasta?", Bill Gates afirmand: "Mai multa energie!", in timp ce sotia sa a spus "Mai mult timp!", raspunsuri complementare muncii pe care cei doi o sustin in cadrul Fundatiei Bill si Melinda Gates. Fundatia cuplului este axata pe a gasi solutii in domeniul sanatatii si a combate saracia globala, potrivit MEDIAFAX.

"Cand am inceput sa elaboram scrisoarea din acest an, aceste doua raspunsuri ne-au ramas in minte. Sigur, oricine isi doreste mai mult timp si mai multa enegrie. Dar cele doua notiuni presupun una in tarile bogate si cu totul altceva privite prin ochii celor mai sarace familii din lume", au declarat sotii Gates in scrisoarea amintita. "Saracia nu inseamna doar lipsa banilor. Ea insemna absenta resurselor pe care cei saraci au nevoie pentru a-si atinge potentialul. Doua resurse critice sunt timpul si energia.", au mai spus acestia.

Astfel, Bill si Melinda Gates au venit cu proiecte pentru a rezolva aceste doua mari provocari, atat de prezente in dezbateri, insa fara a avea solutii viabile, implementate la scara larga. Bill Gates citeaza estimarile oamenilor de stiinta ca, pentru a evita cele mai nocive efecte ale schimbarii climatice, tarile care inregistreaza cele mai mari emisii de carbon trebuie sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 80% pana in 2050, iar lumea trebuie mai mult sau mai putin sa stopeze aceste emisii in intregime pana in 2100, fapt care nu se va intampla daca omanirea va continua pe traiectoria actuala.

Citeste si:
Anamaria Prodan, scrisoare emoționantă pentru mama sa: „Îmi e atât...
Anamaria Prodan, scrisoare...

Gates a declarat ca a fost socat sa descopere cat de putin cercetat si finantat este domeniul descoperirilor resurselor de energie regenerabila ieftina accesibila si nepoluanta. Gates a anuntat anul trecut ca a donat un miliard de dolari din fonduri personale pentru o perioada de cinci ani pentru a investi in tehnologia producerii de energie verde si a avut numeroase initiative pe langa guvern pentru a mari fondurile destinate acestui domeniu.

Pentru a explica necesitatea inovatiei in sectorul productiei de enrgie, Bill Gates a folosit o ecuatie care reprezinta factorii ce determina, anual, productia de dioxid de carbon la nivel mondial. "In urmatorii 15 ani, ma astept sa fie descoperita o mare inovatie la nivel mondial care ne va salva planeta si va oferi energie lumii intregi", a declarat confondatorul Microsoft.

Citeste si:
Grindeanu: Proiecte de mică amploare, precum centuri ocolitoare,...
Grindeanu: Proiecte de mică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.